Шановні гості!

Радий вітати всіх, хто зайшов на нашу сторінку! Сподіваюся, Ви розумієте що значить школа для Подол. Тому я пропоную об`єднатися всім небайдужим людям навколо того центру життя, який назавжди залишиться для багатьох із нас рідною домівкою.
З повагою О. Шаповалов

середу, 16 листопада 2011 р.

День української писемності та мови

З 1997 року встановлено в Україні День української писемності та мови, який відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-літописця. Це робиться для того, щоб привернути увагу до історії української книги і до сучасних проблем української мови. Щороку у Подолянській школі вчителі-словесники та учні беруть участь у заходах, присвячених цьому святу. Не став винятком і цей навчальний рік.
У шкільній бібліотеці було організовано виставку літератури "Наша мова калинова", і учні мали змогу ознайомитися з найцікавішими книгами і довідниками.
У середу, 9 листопада, відбулася літературна вітальня для учнів 5-6 класів. На зустріч було запрошено талановитого поета-ківшарянина - Друшляка Володимира Федоровича.
Учні із захопленням слухали поезії, пісні, ставили цікаві запитання. Словом, зустріч пройшла цікаво і, як кажуть, "на одному диханні".
А у п'ятницю, 11 листопада, для 8-11 класів відбулося Свято рідної мови.
За допомогою цікавої розповіді ведучих та яскравої презентації учні проаналізували шлях історичного розвитку української мови й тепер упевнені, що доля мови - це доля нації і підтримувати її треба завжди.
Маємо надію, що любов до рідного слова знайдуть місце у повсякденному житті, а не тільки у святкові дні.

Немає коментарів:

Дописати коментар